Bedrijventerrein De Overmaat
Het gebied
Plannen
De Contactgroep

De Overmaat

De Overmaat ligt in Arnhem-Zuid tegen de woonwijk De Overmaat. De bedrijvigheid heeft een gemengd karakter met nadruk op de installatiebranche en automotive. De bedrijventerreinen De Overmaat en Rijkerswoerd werken sinds enkele jaren samen aan de kwaliteit van de terreinen. Ze liggen dicht bij elkaar en veel problematiek speelt op beide terreinen.

Het gebied

De Overmaat ligt ingeklemd tussen de Nijmeegseweg en de Burgemeester Matsersingel in Arnhem Zuid. Het is ideaal gelegen aan de A325 enerzijds de toegangspoort naar Arnhem en anderzijds de uitvalsweg naar Nijmegen, Bemmel en de A15.

Kenmerken en plannen

Bedrijventerrein De Overmaat (15 ha) telt zo’n 60 bedrijven, zeer uiteenlopend van aard. Zowel op de consument gerichte als zakelijk gerichte bedrijven hebben hier hun stek gevonden. Het oorspronkelijk agrarische gebied De Overmaat is destijds gewijzigd in een stedelijk gebied. Boerderij De Overmaat aan de Mooieweg herinnert hier nog aan.

Het geldende bestemmingsplan ‘Arnhem Zuid-Oost’ dateert van 16 mei 2012 en kunt u inzien via deze link. Vul in het zoekveld uw adres in. In de bovenbalk klikt u op bestemmingsplannen, waarna u in de rechterbalk het betreffende plan kunt aanklikken.

Bedrijventerrein Contactgroep

Bedrijventerrein Contactgroep (BC) De Overmaat bestaat uit gedreven ondernemers en vastgoedeigenaren die gevestigd zijn op het bedrijventerrein. Zij zijn de ‘ogen en oren’ van de ondernemers en StAB en zorgen voor kwaliteitsverbetering van het bedrijventerrein en verbinding tussen de bedrijven.

Leden Bedrijventerrein Contactgroep De Overmaat
Eric van den Bos, Wassink Autogroep
Pascal Defesche, GelreSign
Harold Hofman, Derksen Verhuizingen, voorzitter
Eddy Gerritsen, EG VIP
Bert Raben, Gebra Infra
Herman Stam, bewoner
Maurice van der Ven, Kinderen van de Voedselbank

Heeft u zaken die de aandacht van de BC verdienen? Vul het contactformulier in.

Neem contact op