Bedrijventerrein Nieuwe Haven
Het gebied
Plannen
De Contactgroep

Nieuwe Haven

De haven van Arnhem staat bol van bedrijvigheid die zich kenmerkt door techniek, innovatie en duurzaamheid. De haven staat aan de vooravond van een ingrijpende ontwikkeling naar een échte industriehaven en staat open voor nieuwe vestigingen van watergebonden en -verbonden bedrijven die zorgen voor werk.

Het gebied

Het gebied wordt begrensd door de Westervoortsedijk aan de noordzijde, de bedrijven aan de Nieuwe Havenweg aan de oostzijde en de Nederrijn aan de zuidzijde.

Kenmerken en plannen

In 2019 heeft de gemeente Arnhem een visie opgesteld over de bestemming van de Nieuwe Haven. Het belangrijkste uitgangspunt van deze visie is dat de haven een impuls kan geven aan een transitie naar een duurzame circulaire economie, door het uitwisselen van kennis, samenwerking en innovatie binnen de bedrijven in de Nieuwe Haven.

In de afgelopen jaren zijn vele rapporten verschenen:

Rondom de ontwikkeling van de haven zijn verschillende project- en werkgroepen actief, waar de ondernemers in vertegenwoordigd zijn.

Bedrijventerrein Contactgroep

Bedrijventerrein Contactgroep Nieuwe Haven & Kades bestaat uit gedreven ondernemers en vastgoedeigenaren die gevestigd zijn in de haven en langs de kades. Zij zijn het ‘oog en oor’ van de ondernemers en StAB en zorgen voor onderlinge verbinding en kwaliteitsverbetering van het bedrijventerrein.

Wie zijn de BC-leden
Ruud te Boekhorst, Pasman Motoren
Irene van Dongen, Aqualink
Petra Eijkelkamp, Helldörfer Lasbedrijf
Jan Fransen, Misti
Steef Gerritsen, Wega Metaal
Floris Rhemrev, Farmusol, voorzitter

Hebt u zaken die de aandacht van de BC verdienen? Meldt dit dan via het contactformulier.

Neem contact op