Bedrijventerrein Rijkerswoerd
Het gebied
Plannen
De Contactgroep

Rijkerswoerd

Rijkerswoerd ligt in Arnhem-Zuid tegen de woonwijk Rijkerswoerd. De bedrijvigheid heeft een gemêleerd karakter met bedrijven gericht op consumenten en business-to-business.. De bedrijventerreinen De Overmaat en Rijkerswoerd werken sinds enkele jaren samen aan de kwaliteit van de terreinen. Ze liggen dicht bij elkaar en veel problematiek speelt op beide terreinen.

Het gebied

Bedrijventerrein Rijkerswoerd ligt in de noordwestelijke hoek van Rijkerswoerd, dichtbij het kruispunt van de Nijmeegseweg met de Burgemeester Matsersingel. U bent zo op de A325 richting Nijmegen, Bemmel en Elst en de A15 of via de andere richting in Arnhem Centrum. Aan de Oostzijde rijdt u via Marga Klompélaan de woonwijk Rijkerswoerd binnen.

Kenmerken en plannen

Op bedrijventerrein Rijkerswoord (15,5 ha) zijn zo’n 50 bedrijven gehuisvest. Aan de westkant, de zijde van de grote wegen, is ruimte gecreëerd voor grootschalige bedrijven met zwaardere milieubelasting. Aan de oostzijde en het aangrenzende woongebied zijn de stedelijke functies ondergebracht zoals kantoren, voorzieningen en showrooms.

Het vigerend bestemmingsplan ‘Arnhem Zuid-Oost’ dateert van 16 mei 2012 en kunt u inzien via deze link. Vul in het zoekveld uw adres in. In de bovenbalk klikt u op bestemmingsplannen, waarna u in de rechterbalk het betreffende plan kunt aanklikken.

Bedrijventerrein Contactgroep

Bedrijventerrein Contactgroep (BC) Rijkerswoerd bestaat uit gedreven ondernemers en vastgoedeigenaren die gevestigd zijn op het bedrijventerrein. Zij zijn de ‘ogen en oren’ van de ondernemers en StAB en zorgen voor de kwaliteitsverbetering van het bedrijventerrein en verbinding tussen bedrijven.

Wie zijn de BC-leden
Jurjen Agatz, Oostendorp Autogroep
Mark Puijpe, Vallei Autogroep
Erik Dokter, DHL
Clemens van de Weerd, Alutech

Ideeën? Vragen?
Hebt u zaken die de aandacht van de BC verdienen? Meldt dit dan via het contactformulier bij het stichtingsbureau. Wij zorgen dat het bij de BC terecht komt.

Neem contact op