Vakantie veiligheidstips

Met de zomervakantie voor de deur verstandig om nog even aandacht te besteden aan (extra) veiligheid van uw pand. Een paar tips van de Collectieve Surveillance.

  1. Hebt u binnen het collectief ook een individueel contract voor de mobiele surveillance van Securitas? Controleer dan de klantenkaart van uw meldkamer. Zijn of gaan er medewerkers op de waarschuwingslijst op vakantie? Vervang deze dan tijdelijk. U kunt tijdens de vakantieperiode deze dienstverlening ook tijdelijk regelen.
  2. De surveillant van het collectief kan op aanvraag op variabele tijden extra preventieve controles rondom uw pand uitvoeren. Informeer naar de kosten en mogelijkheden.
  3. Vraag uw buren of bekenden om de post met enige regelmaat even op te bergen. Als er een stapel post ligt, dan kan dit gezien worden als een teken van een verlaten locatie.
  4. Hebt u op uw terrein diefstalgevoelige materialen staan, dan kan er (tijdelijk) een camera-unit geplaatst worden. Deze is voorzien van thermische camera’s, die reageren op basis van detectie. Bij ongewenst bezoek kan men zelfs via audio toegesproken worden en de camerabeelden kunnen gedeeld worden met de politie.
  5. Evident, maar uit ervaring toch regelmatig vergeten: zorg ervoor dat de ramen, deuren en hekwerken gesloten zijn. En controleer of er geen machines of apparatuur onnodig aanstaat.

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met de Kenny van Leur, Securitas, telefoonnummer (06) 51 91 66 97.