De energiescan loont

Ondernemers kunnen samen een vuist maken als het gaat om energiebesparing. De bijeenkomst ‘De energiescan loont’ van Gemeente Arnhem in Ondernemerscentrum Vlamoven op 24 oktober is goed bezocht. Wethouder Cathelijne Bouwkamp heeft onder meer de informatieplicht en zorgplicht in het kader van de Wet Milieubeheer en de voordelen van de energiescan toegelicht. Aanwezig ondernemer Dennis Sanders van Energie Positief kijkt naast slimme inkoop van energie naar mogelijkheden om energieverbruik te verminderen met bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen, ledverlichting, isolatie en HR++-glas.

“De bijeenkomst was duidelijk en verhelderend. De gemeente denkt echt met je mee. Eén van mijn klanten, een horecabedrijf met negen zaken, heeft informatieplicht. Van één van de drie adviesbureaus die zich presenteerde heb ik een scherp aanbod gekregen voor de energiescans en het invoeren van de informatieplicht. Voor de kosten daarvan kun je subsidie aanvragen. Ik help de klant bij de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Verduurzamen juich ik toe, al moet we wel reëel blijven. De investeringen moeten een ondernemer niet zijn kop gaan kosten. Voor elk bedrijf is een energiescan verstandig. Vaak beseft een ondernemer niet hoeveel je kunt besparen door gebruik van ledverlichting en bewegingsmelders. Je hebt de investering snel terugverdiend, zeker bij horecagelegenheden en kantoorpanden.”

Meer informatie over de energiescan en subsidiemogelijkheden vind je op www.arnhemAAN.nl/zakelijk. Op 9 maart organiseert de gemeente opnieuw een informatieavond. We houden je hiervan op de hoogte.

Laatste nieuws

Het Corona virus: de vanzelfsprekendheid is weg

Het zijn turbulente tijden. Voor de één ligt het werk stil. De ander heeft het razend druk. StAB gaat in gesprek met ondernemers. Om te horen hoe het hun vergaat. Als eerste met onze voorzitter Niels Bruil. Wilt u ook uw verhaal kwijt? Laat het weten via info@stab-arnhem.nl.

Lees verder >

Met Fixi eenvoudig melden

De gemeente is overgestapt op het nieuwe meldingssysteem Fixi. Download de app en maak eenvoudig melding van bijvoorbeeld kapotte lantaarnpalen, overvolle prullenbakken of losliggende stoeptegels.

Lees verder >

Bijeenkomsten

Secured By miniOrange