Gratis maatwerkgesprek

U heeft vast wel eens nagedacht over de voordelen van zonnepanelen op uw bedrijfsdak. Zonnepanelen geven voordeel op de energierekening, dragen bij aan de waardevermeerdering van uw pand en dragen uiteraard bij aan een beter milieu. Om zonnepanelen te stimuleren is vanuit het Rijk de subsidieregeling voor duurzame energieproductie (SDE+) in het leven geroepen. Bent u eigenaar van een pand met een groter dak (minimaal 150 m2) en heeft u een grootverbruikersaansluiting voor uw elektriciteit (groter dan 3 keer 80 Ampère)? Dan kunt u voor de aanschaf van zonnepanelen in aanmerking komen voor de SDE+ subsidie. In oktober kunt u hiervoor weer een aanvraag doen. Op maandag 1 juli organiseerde de gemeente Arnhem, met het Intergemeentelijk Subsidiebureau, een informatiebijeenkomst over de SDE+regeling en de mogelijkheid van een gratis maatwerkgesprek. Dit aanbod is nu verlengd.

Om zonnepanelen te stimuleren is vanuit het Rijk de subsidieregeling voor duurzame energieproductie (SDE+) in het leven geroepen. In oktober kunt u hiervoor weer een aanvraag doen. Op maandag 1 juli van 17:00 tot 18:00 organiseert de gemeente Arnhem, met het Intergemeentelijk Subsidiebureau, een informatiebijeenkomst in het stadhuis in Arnhem. De bijeenkomst is bedoeld voor eigenaren van (bedrijfs)panden met een grootverbruiksaansluiting voor elektriciteit (groter dan 3 keer 80 Ampère).

De gemeente doet u een aanbod
Heeft u serieuze interesse in de aanschaf van zonnepanelen of het verhuren van uw dak voor zonnepanelen en wilt u weten hoe uw persoonlijke businesscase eruit ziet? Dan kunt u zich nog tot 1 september inschrijven voor een gratis maatwerkgesprek met subsidiespecialisten van subsidieadviesbureau Hezelburcht. Zij stellen voor u de businesscase op met inzicht in uw investering en terugverdientijd. Op basis van de uitkomsten kunt u beslissen om een SDE+ subsidie aan te vragen. Mocht u besluiten tot een subsidieaanvraag dan helpt het Intergemeentelijk Subsidiebureau u met het invullen van de aanvraag.

Goed om te weten
Geïnteresseerd? Dan raden wij u aan om dit jaar de subsidieaanvraag te doen, omdat in 2020 de regeling ingrijpend verandert. De businesscase voor zonnepanelen zal daardoor in 2020 aanzienlijk verslechteren ten opzichte van de regeling van 2019.

Maatwerkgesprek is gratis
Inschrijven voor een gratis maatwerkgesprek kan door een mail te sturen naar mela.splinter@arnhem.nl. Vermeld daarin uw contactgegevens, om welk pand het gaat, wie eigenaar/huurder is en indien al bekend het elektriciteitsverbruik over het afgelopen jaar (dit heeft u ook nodig tijdens het gesprek). Na inschrijving zal het subsidieadviesbureau Hezelburcht op korte termijn een afspraak met u maken.